Werken bij

Visie op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt, de ICT en zeker de disciplines rond het gebruik van data, veranderen sterk. Omdat data steeds vaker als aanwinst wordt gezien, groeit de motivatie om er zelf als bedrijf mee aan de slag te gaan. Bedrijven investeren dus om nog professioneler te worden. Dit geldt zowel voor technische functies als voor inhoudelijke rollen, zoals data-eigenaar of governance specialist. Voor ons mooi om te zien, omdat het begrip voor de uitdagingen en mogelijkheden in ons werkveld zo steeds verder toeneemt. Uiteraard is dit voor DataDogs een drijfveer om de vaardigheden van onze collega’s centraal te stellen. Onze meerwaarde ligt namelijk niet alleen in het beheersen van een technisch kunstje. Ervaring met verschillende projecten combineren wij met opleidingen op technisch vlak en consultancy vaardigheden. Zo kunnen we, ook in organisaties die al op een hoog niveau presteren, waarde toevoegen.

Investering in consultants via drie kanalen

DataDogs investeert in de kennis van haar consultants via drie kanalen:

1. Opleidingen

Opleidingen worden in overleg, met oog op de functie en ambities van een consultant, gevolgd. Ze kunnen zowel technisch (e.g. certificering in bepaalde technologie) als methodisch (e.g. opleiding tot SCRUM Product Owner) of soft-skill (e.g. communicatietraining) georiënteerd zijn. Elke consultant heeft elk jaar een eigen opleidingsbudget ter beschikking. Om het belang van opleidingen te benadrukken, maakt het bereiken van opleidingsdoelen deel uit van elke beoordeling.

2. Kennisdelen onderling

Kennisdelen wordt in de context van elke opdracht uitgevoerd naar het principe van gilden. Ouderwets gezegd: als meester- en gezelprincipe. Welk principe? Het principe dat ervaren consultants bij bepaalde onderwerpen het voortouw nemen. Ze hebben een leidende en inspirerende positie, zowel richting de klant als intern. Met regelmaat worden onderwerpen in het formaat van een 3rd Friday event met alle DataDogs gedeeld. Zo dagen we elkaar inhoudelijk uit en leren we van elkaar.

In het geval van ontwikkelingen die interessant zijn voor een meerderheid van onze collega’s, zoals bijvoorbeeld de introductie van cloud-based databases, vinden er zogenaamde Burst-leersessies plaats. Een aantal collega’s nemen hierbij het voortouw. Ze ontwikkelen eigen modules om de technologie toe te passen. Hiermee zorgen wij voor een fundament van kennis dat door iedereen wordt gedeeld. Specialistische toepassingen en verdiepingslagen worden daarna op basis van klant-trajecten gemaakt.

3. Buddy systeem

Een buddy systeem voor nieuwe medewerkers zorgt voor een soepele start bij DataDogs. Het betekent dat de buddy zowel bij inhoudelijke, als interne vragen over DataDogs een aanspreekpunt is. Ook als je met je eerste opdracht bezig bent, blijft de buddy relevant. Hij kent de organisatie goed en kan je bij vragen doorverwijzen naar collega’s.

Onderscheidend vermogen

Wat maakt werken bij DataDogs uniek? Een antwoord daarop is blijvend leren. Wij investeren voortdurend in de kennis van onze collega’s. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat besparen op cursussen en de mogelijkheden tot samenwerken een neerwaartse spiraal inzet. Het verzwakt het interne netwerk en zorgt voor een kennisachterstand in een markt waar klanten juist investeren in in-house kennis. Bij DataDogs staan daarom alle deuren juist open om, in verschillende samenstellingen, de kennis uit te breiden. Maar het draait niet alleen om groei als professional. Net zo belangrijk is het samen groeien als individuen. Dit stimuleert DataDogs met persoonlijke budgetten. Zo’n budget maakt het mogelijk lang gekoesterde dromen te verwezenlijken en passies nieuw leven in te blazen. Door deze belevingen met collega’s te delen ontstaat er een unieke situatie: inzicht en meer begrip voor de mensen waar we elke dag mee werken.

Het resultaat is positieve impact. De tijd bij DataDogs is betekenisvol: er is ontwikkeling als professional, als individu en er worden mooie resultaten geboekt.

Bekijk alle vacatures

Contact